Compartimenteringen

Compartimenteren
Een brandcompartiment is een deel van een gebouw dat bij brand als zelfstandige eenheid beschouwd kan worden. De brandcompartimenten moeten ervoor zorgen dat gedurende een bepaalde tijd van minimaal 20 minuten het vuur en de rook tegengehouden kunnen worden, zodat er een veilige vluchtroute gecreƫerd kan worden.
Elk compartiment wordt begrensd door wanden en plafonds die brandwerend moeten zijn. Wanneer bijvoorbeeld een stalen kolom of ligger in de begrenzing ligt, moet deze brandwerend bekleed worden. Bij deuropeningen wordt vaak gebruik gemaakt van een zelfsluitende brandwerende deur.
Naast brandcompartimenten zijn er ook rookcompartimenten. Dit zijn compartimenten die binnen een brandcompartiment liggen of samenvallen met een brandcompartiment. Rookcompartimenten moeten de rook die bij een brand ontstaat zoveel mogelijk tegenhouden.
Daarnaast zijn er ook subbrandcompartimenten die meer bescherming biedt tegen brand en rook dan een gewone brand-rookcompartiment.
Als u een betrouwbare vakkundige partner zoekt en een deskundig en eerlijk advies wil, dan bent u bij Boks brandpreventie aan het juiste adres.